Vaxinlämning

Vaxinlämning information


Vaxinlämning är tillåten från den 1:a oktober. Innan dess får du inte flytta ramar som inte är besiktigade av bitillsyningsman.


Ramarna körs ner till Töreboda för utsmältning och rengöring. Första körningen till Töreboda blir i november. Kommande körningar blir av när bilen blir full. Sista körningen efter 15 mars.


Om du vill lämna ramar finns vissa regler:


Packa i hela säckar. (Av hygienskäl och minimering av smittspridning)

Märk upp varje säck med  Namn, telefonnumer, totalt antal säckar och totalt antal ramar samt ramformat. Namnlappen ska vara regnskyddad. Om säckarna står ute och namnuppgifterna försvinner kan det bli svårt att få tillbaka sina ramar.

Vira inte in ramarna i papper eller snören.

Säckarna får inte väga mer än 20 kg.


Lämna utanför logen som finns nedanför bibutiken på lastpallarna. Det fungerar bra att lämna även om vi inte är hemma just när du kommer. OBSERVERA att säckarna MÅSTE vara bitäta!! Jag vill inte att mina bin flyger och hämtar dina honungsrester!


OM du inte har använt apistan eller läkemedel kan du gärna skriva att vaxet ska särbehandlas! Intyg om särbehandling måste lämnas separat i ett kuvert i brevlådan på andra sidan vägen, mitt emot bibutiken.. 


Så snart ramarna och mellanväggarna är hemma igen kontaktas du så att du kan hämta ramarna.


SISTA DAG FÖR INLÄMNING AV RAMAR ÄR 15 MARS. 

Hem                   Om Bibutiken             Tipspromenaden